داروهای ممنوعه و پرواز خارجی
ممکن است برای شما هم پیشآمده باشد که به دلیل شرایط جسمانی برای دورهای و یا بهطورکلی مجبور به استفاده از دارو باشید. حال فرض کنید به دلایلی در این وضعیت باید به یک سفر خارجی بروید. سفر در هنگام بیماری علاوه بر اینکه سختیهای خاص خود را دارد، همراهداشتن دارو در هواپیما نیز میتواند دردسرهایی را ایجاد کند. بهعنوانمثال بسیاری از کشورهای دنیا، قوانین سختگیرانهای در خصوص حمل دارو دارند و به مسافران اجازه نمیدهند هر دارویی را با خود آورده یا آن را به کشورشان وارد کنند.
در بسیاری از کشورها برای مسافران همراهداشتن داروهای کدئیندار، آرامبخشها و حتی داروهای سرماخوردگی خلاف قانون بوده و پیامدهایی همچون اجبار به پرداخت جریمههای سنگین یا حتی دستگیری مسافر به همراه دارد؛ بنابراین ممکن است بپرسید داروهای مجاز در هواپیما کداماند و دقیقاً چه نوع داروهایی ممنوعیت حمل دارند؟ همچنین اگر مجبور به مصرف دارویی خاص در سفر باشیم باید چهکار کنیم؟ برای یافتن پاسخ این پرسشها و آشنایی کامل با لیست داروهای ممنوعه در پرواز با ما همراه باشید.
داروهای غیرمجاز در سفرهای خارجی
سفر به کشورهای خارجی میتواند تجربهای لذتبخش و بهیادماندنی باشد. اما اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، باید از قوانین و مقررات مربوط به حمل دارو در آن کشور آگاه باشید. در برخی از کشورها، حمل برخی از داروها ممنوع یا با محدودیتهایی همراه است. عدم رعایت این قوانین میتواند منجر به جریمه، توقیف داروها و حتی بازداشت شود.
انواع داروهای غیرمجاز در سفرهای خارجی
داروهای غیرمجاز در سفرهای خارجی را میتوان به دودسته کلی تقسیم کرد:
1. داروهای ممنوع: این داروها در هیچ کشوری مجاز نیستند و حمل آنها در همه کشورها جرم محسوب میشود. برخی از نمونههای داروهای ممنوع عبارتاند از:
· مواد مخدر و روانگردان مانند هروئین، کوکائین، شیشه، متامفتامین، LSD، اکستازی و غیره
· داروهای مسکن قوی مانند مرفین، کدئین، متادون و ترامادول
· داروهای محرک مانند آمفتامین، ریتالین و دکستروآمفتامین
· داروهای آرامبخش مانند دیازپام، کلردیازپوکساید، والیوم و زاناکس
2. داروهای با محدودیت: این داروها در برخی از کشورها مجاز هستند، اما با محدودیتهایی همراه هستند. برخی از نمونههای داروهای با محدودیت عبارتاند از:
· داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آنتیهیستامینها
· داروهای تجویزی مانند داروهای ضد حساسیت، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضدبارداری و غیره
قوانین حمل دارو در کشورهای مختلف
قوانین حمل دارو در کشورهای مختلف متفاوت است؛ بنابراین، قبل از سفر به هر کشور، باید قوانین مربوط به حمل دارو در آن کشور را بررسی کنید. در برخی از کشورها، قوانین حمل دارو بسیار سختگیرانه است. برای مثال، در امارات متحده عربی، حمل هرگونه داروی غیرمجاز جرم محسوب میشود و متخلفان با مجازاتهای سنگینی، از جمله حبس، مواجه خواهند شد.
در برخی دیگر از کشورها، قوانین حمل دارو نسبتاً آسانگیرانه است. برای مثال، در کانادا، مسافران مجاز به حمل داروهای تجویزی با نسخه پزشک هستند. همچنین، مسافران مجاز به حمل داروهای بدون نسخه هستند، اما باید حداکثر دوز مصرف یکماهه آنها را همراه داشته باشند.
داروهای ممنوعه در سفر به امارات
همانطور که گفته شد قوانین حمل دارو در امارات متحده عربی بسیار سختگیرانه است. تقریباً حمل هرگونه دارو در امارات جرم محسوب میشود و متخلفان با مجازاتهای سنگینی، از جمله حبس، مواجه خواهند شد.
در ادامه لیست داروهای غیرمجاز در سفر به امارات آورده شده است:
· مواد مخدر و روانگردان مانند هروئین، کوکائین، شیشه، متامفتامین، LSD، اکستازی و غیره
· داروهای مسکن قوی مانند مرفین، کدئین، متادون و ترامادول
· داروهای محرک مانند آمفتامین، ریتالین و دکستروآمفتامین
· داروهای آرامبخش مانند دیازپام، کلردیازپوکساید، والیوم و زاناکس
· داروهای سرکوبکننده اشتها مانند فنترمین و دیاتیلپروپیون
· داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین، سرترالین و پاروکستین
· داروهای ضدتشنج مانند کاربامازپین، والپروات و فنیتوئین
· داروهای ضد روانپریشی مانند کلرپرومازین، هالوپریدول و ریسپریدون
· داروهای ضداضطراب مانند آلپرازولام، کلونازپام و دیازپام
· داروهای ضدسرطان مانند سیتوکینها، آنتیمتابولیتها و داروهای ضدجهشزا
چگونه داروی مورد نیازمان را به امارات ببریم؟
اگر واقعاً نیاز به مصرف ضروری دارو دارید و آن دارو در لیست ممنوعه داروهای کشور امارات است، باید مراحل زیر را طی کنید:
1. در ابتدا نسخه داروی خود را به عربی ترجمه کنید.
2. نسخه را به تایید وزارت بهداشت ایران برسانید.
3. نسخه خود را به تایید قوه قضاییه و وزارت خارجه ایران برسانید.
4. در مرحله آخر نسخه خود را به سفارت امارات متحده عربی در ایران ببرید و پس از تایید آن، این نسخه را در سفر به امارات همراه خود داشته باشید.
همانطور که بیان شد اخذ مجوز برای همراهداشتن داروهای ممنوعه به امارات پروسهای سخت و چندمرحلهای دارد؛ بنابراین اگر نمیخواهید خود را درگیر این فرایند کنید، یک روش دیگر برای رفع نیاز دارویی در کشور امارات، تهیه داروی موردنیاز در خاک این کشور از طریق داروخانههای موجود در کشور امارات است. در ادامه نحوه خرید دارو در دبی و امارات را برای شما همراهان عزیز توضیح میدهیم.
تهیه دارو در امارات به کمک هلالاحمر
همانطور که اشاره شد، تا جایی که امکان دارد از همراهداشتن هرگونه قرص و دارو در سفر به امارات خودداری کنید. بهترین راه برای اینکه بتوانید داروهای موردنیاز خود را در دبی و امارات تهیه کنید این است که با همراهداشتن نسخه پزشکی، به هلالاحمر ایران در امارات مراجعه کنید. حتی اگر نسخه خود را فراموش کردهاید، پس از معاینه در شعبه هلالاحمر ایران در امارات، داروی موردنیاز شما تجویز و در اختیارتان قرار میگیرد.
سخن پایانی
اگر قصد سفر به هر یک از کشورهای جهان را دارید، حتماً سری به سایت کنسولگری ایران در آن کشور بزنید و لیست داروهای ممنوعه برای ورود به خاک کشور مقصد را بررسی کنید. عدم توجه به این موضوع میتواند به اخراج شما از آن کشور منجر شود. در این مقاله به ممنوعیتهای حمل دارو در پرواز پرداختیم. درعینحال ممکن است برای افرادی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند جالب باشد که بدانند در این سفرها میتوانند از سرویس فریت بار مسافری هم استفاده کنند. سرویسی که امکان حمل بارهای اضافه شما را با کمترین هزینه در سفر هوایی ممکن میسازد.