برای درمان قارچ پوستی چه بخوریم؟
اصلیترین راه درمان قارچ پوستی دارو است که اغلب به شکل پماد و کِرِم میتوانید از آنها استفاده کنید. مثلا ممکن است دکتر متخصص پوست و مو پماد کلوتریمازول برای قارچ پوستی (Clotrimazole) را تجویز کند. در کنار آن مصرف برخی غذاها نیز به درمان سریع قارچ پوستی کمک میکنند. این غذاها اغلب خاصیت ضدقارچی و التهابی دارند. آنها میتوانند از گسترش عفونتهای قارچی جلوگیری کنند و در عین حال علائم ناشی از این بیماری پوستی مانند خارش و سوزش را کاهش دهند. همچنین این مواد غذایی با تقویت سیستم ایمنی به بهبود بیماری کمک میکنند. در این مقاله میخواهیم بدانیم در کنار بهترین دارو برای قارچ پوستی از چه مواد غذایی میتوانیم استفاده کنیم.
بهترین غذاها برای درمان قارچ پوستی چیست؟
بیماری قارچ پوستی نوعی عفونت است که توسط قارچهای خاصی به نام کاندیدا (Candida)، تینیا (tinea cruris) و یا پیتروسپوروم (Pityrosporum) ایجاد میشود. این بیماری میتواند هر ناحیهای از پوست مانند پوست سر، صورت، دستها، پاها، ناخنها و مناطق حساس مانند ناحیه تناسلی را درگیر کند. طولانی شدن درمان این بیماری، بهویژه در نواحی حساس بدن، میتواند از نظر روحی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل در موارد شدید برخی افراد در کنار متخصص پوست و مو به کمک روانپزشک خوب در تهران نیز نیاز دارند.
اگر در حال استفاده از انواع پماد درمان قارچ پوستی هستید، مصرف غذاهای زیر را برای بهبودی سریعتر در رژیم غذایی خود قرار دهید:
عسل
عسل را میتوان دشمن قارچ پوستی معرفی کرد زیرا دارای ترکیباتی مانند هیدروژن پراکسید (Hydrogen peroxide)، فرمیک اسید (Formic acid) و ترکیبات فلاونوئیدی (Flavonoid compounds) است. این مواد میتوانند عفونتهای قارچی را کنترل و رشد آنها را مهار کنند. قارچهای پوستی با علائمی مانند خارش همراه هستند که میتوانند برای بیمار آزاردهنده باشند. عسل دارای خواص ضد التهابی نیز است و میتواند باعث تسکین پوست شود.
طرز استفاده از عسل برای درمان قارچ پوستی
برای درمان قارچ پوستی با عسل به چند نکته زیر دقت کنید:
- مطمئن شوید عسل خالص و بدون مواد افزودنی است.
- ناحیه آسیبدیده را با آب و صابون تمیز و خشک کنید.
- عسل را به شکل موضعی بر روی ناحیه آسیب دیده بمالید. میتوانید از یک لایه نازک برای پوشش ناحیه مورد نظر استفاده کنید؛ دقیقا مانند انواع پماد درمان قارچ پوستی.
- عسل را به آرامی در ناحیه آسیبدیده ماساژ دهید تا به پوست نفوذ کند.
- عسل را به مدت حداقل ۲۰ دقیقه روی پوست بگذارید. سپس آن را با آب گرم بشویید و پوست را خشک کنید.
این روش را به مدت چند روز به صورت منظم ادامه دهید. هرچند عسل خواص ضدقارچی دارد، اما برای درمان قارچ پوستی، بهتر است با پروفسور متخصص پوست و مو در تهران مشورت کنید.
سیر
سیر به دلایل زیر میتواند برای درمان قارچ پوستی مفید باشد:
- خواص ضدقارچی و ضدمیکروبی: سیر دارای مادهای به نام آلیسین (Allysine) است. پزشکان آلیسین را به عنوان ترکیب فعال سیر معرفی میکنند که خواص ضدقارچی قوی دارد. این ترکیب میتواند رشد قارچهای پوستی را مهار و از گسترش آنها جلوگیری کند.
- ضد التهاب: ویژگیهای ضد التهابی سیر ممکن است به کاهش التهابات مرتبط با عفونتهای پوستی کمک کند و علائمی مانند قرمزی و تورم را کاهش دهد.
- تقویت سیستم ایمنی: سیر با تقویت سیستم ایمنی بدن به مبارزه با عفونتهای پوستی کمک و از عود عفونت پیشگیری میکند.
طرز استفاده از سیر برای درمان قارچ پوستی
برای درمان قارچ پوستی میتوانید از سیر به شکلهای زیر استفاده کنید:
- مصرف سیر تازه: یک یا دو حبه سیر تازه را خرد یا رنده و به روزانه به رژیم غذایی خود اضافه کنید. میتوانید آن را به انواع سالاد، سوپ و یا غذاهای دیگر اضافه کنید.
- عصاره سیر: سیر تازه را خرد کنید و عصاره آن را به دست آورید. از عصاره سیر میتوانید روی ناحیه آسیبدیده استفاده کنید. قبل از آن، حتما عصاره را روی ناحیه کوچکی از پوست امتحان کنید تا مطمئن شوید دچار حساسیت پوستی نمیشوید.
- تهیه پماد سیر: سیرهای تازه را خرد و آن را مانند پماد درمان قارچ پوستی، روی پوست بمالید. اجازه دهید پماد سیر برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در ناحیه مورد نظر باقی بماند، سپس با آب گرم بشویید و ناحیه مورد نظر را خشک کنید.
زنجفیل (Ginger)
زنجبیل دارای ترکیبات فعال، ضدباکتری و ضدقارچی است. این گیاه مانند سیر میتواند رشد قارچهای پوستی را کاهش دهد و از گسترش آنها جلوگیری کند. همچنین این گیاه نیز خواص ضدالتهابی دارد و در تقویت سیستم ایمنی موثر است.
طرز استفاده از زنجبیل برای درمان قارچ پوستی
از زنجبیل به شکلهای زیر برای درمان قارچ پوستی میتوانید استفاده کنید:
- عصاره زنجبیل: زنجبیل تازه را رنده و عصارهاش را خارج کنید. سپس عصاره را روی ناحیه آسیبدیده پوست بمالید. در ابتدا، آزمایش کوچکی انجام دهید تا از حساسیت پوست اطمینان حاصل کنید.
- استفاده از زنجبیل به عنوان یک مکمل غذایی: زنجبیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. میتوانید آن را به صورت تازه یا به صورت پودر به غذا اضافه کنید.
شکل ظاهری قارچ پوستی چگونه است؟
بسیاری از ما میدانیم قارچ پوستی چیست؟ (لینک به بلاگ) اما ممکن است علائم آن را با سایر بیماریهای پوستی اشتباه بگیریم. باید بدانید علائم بیماری قارچ پوستی متناسب با نوع قارچ و ناحیه آسیبدیده متغیر است. اما به طور کلی، ظاهر قارچ پوستی ویژگیهای زیر را دارد:
- لکههای قرمز یا صورتی: بسیاری از انواع قارچ پوستی باعث ظاهر شدن لکههای قرمز یا صورتی روی پوست میشوند. این لکهها ممکن است در اندازه و شکل متغیر باشند.
- پوست خشک و ترکخورده: در برخی موارد، قارچ پوستی میتواند باعث خشکی پوست شود. این خشکی باعث ایجاد ترکهای کوچک در سطح پوست میشوند.
- تشکیل لایههای چرب: ممکن است در بثورات قارچ پوستی لایههای چرب و زرد وجود داشته باشند.
- تغییرات در رنگ ناخن: اگر عفونت قارچی در ناخن ایجاد شده باشد باعث ضخامت، خوردگی، تیرگی و یا تغییر در لبههای آن میشود.
طول درمان قارچ پوستی چقدر است؟
مدت زمان درمان قارچ پوستی بستگی به عوامل مختلفی مانند نوع قارچ، موقعیت و میزان شدت عفونت، واکنش به درمان، نحوه درمان و ویژگیهای فردی بیمار دارد. به همین دلیل ممکن است طول درمان از چند هفته تا چند ماه طول بکشد.
اگر در این زمینه به راهنمایی نیاز دارید میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین پزشکی درمانکده استفاده کنید. برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی، ویزیتهای آنلاین کمککننده هستند.