بهترین برندهای هدفون استودیویی
چکیده : یکی از مهمترین ابزارهایی که باید در هر استودیویی وجود داشته باشد، هدفون است. امروزه هدفونهای استودیویی در تنوعی بسیار گسترده و با قیمتهای مختلف تولید میشوند و موزیسینها میتوانند با پرداخت هزینهای نهچندان زیاد، یک هدفون استودیویی باکیفیت از یک برند معتبر تهیه کنند. با توجه به تعدد برندهای هدفون، تصمیم گرفتیم در قالب مقالهای کوتاه، برخی از بهترین برندهای هدفون استودیویی و مانیتورینگ را به شما معرفی کنیم.
یکی از مهمترین ابزارهایی که باید در هر استودیویی وجود داشته باشد، هدفون است. امروزه هدفونهای استودیویی در تنوعی بسیار گسترده و با قیمتهای مختلف تولید میشوند و موزیسینها میتوانند با پرداخت هزینهای نهچندان زیاد، یک هدفون استودیویی باکیفیت از یک برند معتبر تهیه کنند. با توجه به تعدد برندهای هدفون، تصمیم گرفتیم در قالب مقالهای کوتاه، برخی از بهترین برندهای هدفون استودیویی و مانیتورینگ را به شما معرفی کنیم.
بیرداینامیک
این فهرست را با یکی از قدیمیترین تولیدکنندگان هدفون در جهان شروع میکنیم: بیرداینامیک (beyerdynamic).
شرکت آلمانی بیرداینامیک در سال ۱۹۲۴ توسط فردی به نام یوجین بیر تأسیس شد و در ابتدا به تولید اسپیکر برای سالنهای نمایش فیلم روی آورد. چند سال بعد و در اواخر دهه سی میلادی، بیرداینامیک نخستین هدفون خود، یعنی مدل DT 48 را روانه بازار کرد؛ اما چیزی نگذشت که جنگ جهانی دوم آغاز شد و مسیر پیشرفت این کمپانی را متوقف کرد.
با این وجود، یوجین بیر دست از تلاش نکشید و با تغییر موقعیت کارخانه از برلین به هایلبرون، کار تولید محصول را با قدرت ادامه داد. در این دوران، بیرداینامیک هدفون DT 49 را تولید کرد که به محبوبیت زیادی دست یافت و نام این شرکت را بیشازپیش بر سر زبانها انداخت.
پس از موفقیت DT 49، بیرداینامیک مشغول تولید میکروفون شد و انواع میکروفون، از مدلهای داینامیک تا ریبون و کاندنسر (خازنی) را برای مصارف استودیویی و اجرای زنده، به بازار عرضه کرد.
از آن زمان تا امروز، بیرداینامیک همواره یکی از بزرگترین نامها در عرصه تجهیزات استودیویی، خصوصاً هدفون و میکروفون بوده است و محصولات این برند در استودیوهای سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند.
از مشهورترین هدفونهای استودیویی بیرداینامیک میتوان به سه مدل DT 880 ،DT 770 و DT 990 اشاره کرد که هر سه در کشور آلمان تولید میشوند و به دلیل کیفیت ساخت، کیفیت صدا و ارزش خرید استثنایی خود، انتخاب اول بسیاری از موزیسینها و مهندسین صدا به شمار میآیند.
سنهایزر
پس از بیرداینامیک، نوبت به یک شرکت آلمانی دیگر، یعنی سنهایزر (Sennheiser) میرسد.
شرکت سنهایزر کمی پس از پایان جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۴۵ میلادی، توسط دکتر فریتز سنهایزر بنیانگذاری شد. نام اولیه این کمپانی، Laboratorium Wennebostel یا بهاختصار Lab W بود و فریتز سنهایزر و همکارانش، ابتدا به تولید تجهیزاتی چون ولتمتر و فروش آنها به شرکت مشهور زیمنس مشغول شدند. چندی بعد، یک شرکت اتریشی به آنها سفارش بازسازی یک میکروفون را داد و بدین نحو، مسیر شرکت سنهایزر تغییر کرد. این کمپانی به دلیل طراحیهای نبوغآمیز و پیشروی خود در زمینه میکروفون و تجهیزات مشابه، بهسرعت روند رشد و ترقی را پیمود و به یک نام شناختهشده بدل شد.
اما نخستین تلاش سنهایزر برای تولید هدفون، در سال ۱۹۶۸ و با مدل تاریخساز HD 414 رقم خورد؛ هدفونی که نخستین هدفون پشت باز تاریخ و البته، پرفروشترین هدفون فول-سایز تاریخ به شمار میآید.
پس از آن نیز سنهایزر رنج گستردهای از هدفونها برای مصارف گوناگون را روانه بازار کرد و امروزه میتوان این شرکت را یکی از تأثیرگذارترین برندهای جهان هدفون دانست.
بهطور مثال، اغلب دیجیهای جهان حداقل یک بار از هدفون HD 25 استفاده کردهاند و دیجیهای بزرگی چون آویچی، دیوید گتا و کلوین هریس از HD 25 استفاده میکنند. همچنین، مدلهایی چون HD 650 ،HD 600 و مدل جدیدتر HD 800 نیز جزو بهترین هدفونهای پشت باز تاریخ به شمار میآیند و بسیاری از موزیسینهای جهان از آنها برای تولید و شنیدن موسیقی بهره بردهاند.
افزون بر تمامی این موارد، لقب بهترین هدفون تاریخ نیز شایسته هیچ هدفونی جز Sennheiser Orpheus نیست.
از جمله هدفونهای مانیتورینگ خوشقیمت و بسیار محبوب سنهایزر نیز میتوان به HD 280 Pro اشاره کرد که از قیمت مناسب، کیفیت ساخت تحسینبرانگیز، صدای دقیق و ایزولیشن کمنظیری برخوردار است و برای ضبط موسیقی گزینهای ایدهآل به شمار میآید.
شور
شرکت بعدی که در این مطلب درباره آن صحبت خواهیم کرد، شور (Shure) است.
شرکت آمریکایی شور در سال ۱۹۲۵ توسط فردی به نام سیدنی شور بنیانگذاری شد و در ابتدا روی تعمیر رادیو و فروش کیت رادیو تمرکز داشت؛ اما پس از کاهش استقبال مشتریان از کیتهای رادیو، سیدنی تصمیم گرفت تولید میکروفون را آغاز کند و بدین نحو، فصل جدیدی را در جهان تجهیزات موسیقی گشود.
شور در دهه سی میلادی و با عرضه میکروفونهایی چون Model 55 Unidyne، جهان میکروفون را زیر و رو کرد. از سوی دیگر، با شروع جنگ جهانی دوم، شور به تأمینکننده اصلی تجهیزات صوتی ارتش ایالات متحده آمریکا بدل شد و نهتنها جایگاه خود در بازار را تثبیت کرد، بلکه استانداردهای کیفی خود را نیز به بالاترین سطح ممکن رساند. نخستین هدفونهای شرکت شور نیز در همین دوران و برای مصارف نظامی طراحی شد.
از آن روزگار تا کنون، شور همواره در صف اول سازندگان تجهیزات استودیویی مانند میکروفون، هدفون مانیتورینگ و سیستمهای میکروفون وایرلس بوده است.
مشهورترین سری هدفونهای استودیویی شور را میتوان سری SRH دانست که از مدلهایی اقتصادی چون SHR240A تا مدلهایی گرانقیمت چون SRH1840 را در بر میگیرد. همچنین، ایرفونهای مانیتورینگ سری SE این کمپانی نیز سالهاست که انتخاب اول بسیاری از کاربران حرفهای هستند و مدلهایی چون SE215 و SE535 توسط موسیقیدوستان و موزیسینهای بیشماری در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفتهاند.
اگر برای ضبط، میکس و مسترینگ موسیقی به یک هدفون استودیویی نیاز دارید، قطعاً میتوانید روی محصولات Shure حساب باز کنید.
آدیو-تکنیکا
آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) نیز یکی دیگر از شرکتهایی است که تأثیری انکارناپذیر بر عرصه هدفونهای مانیتورینگ و استودیویی گذاشته است و نزد تمام موزیسینهای حرفهای شناخته شده است.
این کمپانی ژاپنی در سال ۱۹۶۲ در شهر توکیو تأسیس شد و ابتدا به ساخت قطعات ترنتیبل (گرامافون) پرداخت. چندی بعد، آدیو-تکنیکا وارد عرصه ترنتیبل و رکوردر شد و پس از موفقیت در بازار داخلی، محصولات خود را به اقصی نقاط جهان صادر کرد.
نخستین تلاش آدیو-تکنیکا برای ورود به بازار هدفون، با سری AT-700 و در سال ۱۹۷۴ صورت گرفت. چهار سال بعد، این شرکت به یک تولیدکننده میکروفون نیز بدل شد و گستره محصولات خود را گستردهتر کرد. در دهههای بعدی، آدیو-تکنیکا به تولید میکروفونها و هدفونهای بسیار متنوعی پرداخت و نام خود را بر سر زبان کاربران حرفهای انداخت.
از مشهورترین هدفونهای مانیتورینگ این کمپانی میتوان به سری M اشاره کرد که از مدل اقتصادی ATH-M20x تا مدل نسبتاً گرانقیمت ATH-M70x را در برمیگیرد. این هدفونهای پشت بسته جزو بهترین گزینهها برای استفاده در استودیو به شمار میآیند و ارزش خرید و کیفیت آنها از اغلب رقبای همقیمتشان بالاتر است.
اگر به یک هدفون مانیتورینگ ارزان قیمت نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم حتماً Audio-Technica ATH-M20x را مد نظر قرار دهید.
ای کی جی
پنجمین برندی که در این مطلب به آن میپردازیم، ای کی جی (AKG) است. شاید امروز ای کی جی به اندازه دهههای پیش در اوج نباشد و دیگر نتوان آن را با سنهایزر، بیرداینامیک، آدیو-تکنیکا و شور همتراز دانست؛ اما تاریخچه این شرکت اتریشی بهحدی غنی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
ای کی جی در سال ۱۹۴۷ توسط رودولف گوریکه و ارنست پلس در شهر وین تأسیس شد و کار خود را با ساخت اسپیکر و پروژکتور برای سالنهای نمایش فیلم آغاز کرد. کمی بعد، محصولاتی چون بوق خودرو و کپسول تلفن نیز به کاتالوگ AKG افزوده شد. اما این میکروفون D12 بود که شهرت ای کی جی را به شکلی باورنکردنی افزایش داد. D12 را میتوان نخستین میکروفون داینامیک جهان با الگوی قطبی کاردیوید دانست و این محصول به دلیل کیفیت استثنایی خود نسبت به میکروفونهای موجود در آن دوران، راه خود را به استودیوها و ایستگاههای رادیویی سراسر جهان باز کرد.
AKG از سال ۱۹۴۹ و با مدل K120 DYN، تولید هدفون را آغاز کرد و یکی از کمپانیهای پیشرو در زمینه تکنولوژی هدفون به شمار میآید. در دهههای ۷۰ و ۸۰ میلادی، این شرکت با خلق نخستین هدفون هایبرید داینامیک-الکترواستاتیک جهان یعنی K340، هدفون پشت باز K1000 و نخستین هدفون بیسیم جهان یعنی Libero، تمام توجهات را به سوی خود جلب کرد.
از مشهورترین هدفونهای استودیویی تاریخ ای کی جی میتوان به مدل K240 اشاره کرد. در حال حاضر، نسخهای مدرنتر از این هدفون مانیتورینگ به نام K240 MKII در بازار موجود است که به نسبت قیمت، از کیفیت کمنظیری برخوردار است. همچنین، چند هدفون استودیویی دیگر مانند K371 و K271 MKII نیز در میان محصولات این شرکت وجود دارد که گزینههای بسیار خوبی برای کاربران حرفهای هستند.
سخن آخر
همانطور که دیدیم، برندهای معتبر متعددی به تولید هدفونهای استودیویی مشغول هستند و بدون شک شما میتوانید با صرف مبلغی نهچندان زیاد، یک هدفون باکیفیت برای خود خریداری کنید. بهجز برندهای اشارهشده، شرکتهای بزرگ و خوشنامی چون سونی (Sony)، فوکال (Focal)، رود (Rode)، آدیزی (Audeze) و نویمن (Neumann) نیز مدلهای استودیویی گوناگونی در میان محصولات خود دارند که ما به خاطر طولانی نشدن این مقاله، از معرفی آنها خودداری کردیم؛ اما شما قطعاً میتوانید به سراغ هدفونهای این برندها بروید و از بابت کیفیت آنها آسودهخیال باشید.
اگر پس از مطالعه این مقاله کماکان برای خرید هدفون استودیویی به مشاوره تخصصی نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم حتماً سری به وبسایت یا فروشگاه گیتار ایران بزنید و با کارشناسان مجرب این مجموعه مشورت کنید تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.