بازار
یکشنبه 13 اسفند 8:40

مراحل پرسونال برندینگ؛ 6 قدم تا ساختن نامی ماندگار

آیا راز تبدیل‌شدن به یک برند شخصی، قابل‌اعتماد و تقلید نشدنی را می‌دانید؟ در دنیای رقابتی امروز، متمایز دیده‌شدن از هر چیز دیگری مهم‌تر است. پرسونال برندینگ یا برند سازی شخصی، ابزاری فوق‌العاده قدرتمند برای معرفی خود به‌عنوان متخصص برجسته حوزه کاری‌تان است. در این مطلب از صفر تا صد هنر و علم برندینگ شخصی را به شما آموزش می‌دهیم؛ تا بدانید چطور خودتان را به یک ستاره تبدیل کنید.

قدم اول آموزش برندسازی شخصی؛ خودشناسی

پرسنال برندینگ در واقع تصویری است که از خود به دیگران نشان می‌دهید. پس اگر خودتان را نشناسید، چطور از پس این کار بر می‌آیید؟ صادقانه بگوییم که بدون خودشناسی، این مسیر قطعاً به بن بست می‌رسد. اگر نمی‌خواهید با شکست رو‌به‌رو شوید، باید قبل از هر چیزی به‌خوبی بدانید که هستید و چشم‌انداز آینده‌تان چیست؟ باید به همه مهارت‌ها و توانایی‌هایتان، ارزش‌های اخلاقی، خصوصیات شخصیتی، تجربه‌ها و اهداف آینده‌ خود آگاه باشید. چک‌لیست خودشناسی زیر، در این مرحله به شما کمک می‌کند. 

  1. نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. 
  2. ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها را برای خودتان مشخص کنید.
  3. هدف شما از پرسنال برندینگ چیست و چه می‌خواهید؟
  4. ویژگی‌های شخصیتی خود را پیدا کنید.
  5. چه چیزی شما را از دیگران متمایز می‌کند؟

در این مسیر نقاب از چهره بردارید و خود واقعی‌تان را نشان دهید، نه یک تصویر آرمانی! برند شخصی شما، امضا و اثر شما در دنیاست، نمی‌توانید هر وقت خواستید آن را تغییر دهید یا مخالف آنچه به تصویر کشیده‌اید رفتار کنید. البته که اگر از مزایای بیزینس کوچینگ نیز باخبر باشید، حتماً در این مسیر از یک بیزینس کوچ خبره و حرفه‌ای کمک می‌گیرید.

قدم دوم آموزش پرسونال برندینگ؛ شناخت مخاطب 

می‌خواهید برند شخصی‌تان عملکردی مؤثر داشته باشد؟ جامعه هدف خود را شناسایی کنید. شما نمی‌توانید یک‌تنه توجه همه آدم‌ها را جلب کنید و راضی نگهشان دارید! شناخت مخاطب به شما کمک می‌کند تا با درک و شناسایی نیازهای او، استراتژی درستی برای تولید محتوا طراحی و اعتمادش را جلب کنید.

جامعه هدف کوچک، نتایج بهتری را به همراه دارد. مخاطبان خود را باتوجه‌به مهارت‌های خود و خدماتی که ارائه می‌دهید، انتخاب کنید یا حتی پرسونای مخاطب ایده‌آل خود را بسازید. در ضمن، مهارتی از خود را پرورش دهید که تقاضای زیادی دارد، نه چیزی که مخاطبینش انگشت‌شمار است! 

چک‌لیست این مرحله:

  1. چه کسانی را می‌خواهید به خود جذب کنید؟ 
  2. مخاطبین خود را در کجا پیدا می‌کنید؟
  3. از داده‌های آماری و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها استفاده کنید.
  4. آپدیت باشید و نیازهای مخاطب را شناسایی کنید تا به شما وفادار بماند.

همچنین در این مسیر می‌توانید از آقای حسین طاهری، بیزینس کوچ کارآفرینان، مشاوره بگیرید یا از دوره‌ خودآموز طراحی برند شخصی ایشان برای نوشتن استراتژی مسیرتان استفاده کنید. 

قدم سوم از مراحل پرسونال برندینگ؛ ایجاد تمایز با دیگران

حتی اگر بدانیم چطور برند سازی شخصی کنیم؛ اما شبیه دیگران باشیم، هیچ فایده‌ای ندارد! در کوچک‌ترین جوامع هدف نیز رقابت بالا دیده می‌شود، بنابراین باید با سایر رقبایتان تفاوتی داشته باشید تا مخاطب شما را به او ترجیح دهد. مثلاً برای ایجاد صمیمیت بیشتر، مخاطبتان را درک کنید تا او شما را به سایرین ترجیح دهد. برای ایجاد تمایز، سوالات زیر را پاسخ دهید.

  1. چرا مخاطب باید شما را به دیگران ترجیح دهد؟
  2. چه ویژگی خاصی در شخصیت و رفتارتان دارید که شما را از بقیه متمایز می‌کند؟
  3. تفاوت‌های شما با دیگران تا چه حدی پتانسیل ارتقا و به‌روزشدن دارند؟

همچنین می‌توانید یک نام، شعار یا هویت بصری برای برند خودتان انتخاب کنید تا بیشتر در ذهن‌ها بمانید. سبک و لحن ارتباطی مختص به خودتان را داشته باشید. با مخاطب از طریق شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت، وبلاگ یا هر پلتفرم دیگری ارتباط مؤثر و مستقیم برقرار کنید. 

قدم چهارم آموزش برندسازی شخصی؛ تولید محتوای کاربردی

بعد از ایجاد تمایز و مشخص کردن جامعه هدف خود، تازه چالش اصلی شروع می‌شود! اینکه چطور آن‌ها را نگه دارید و مخاطبان جدید نیز به جامعه خود اضافه کنید. جواب ساده است، با تولید محتوای مفید و کاربردی برای مخاطب، آن‌ها را به خود وفادار کنید. برای تولید محتوای بهینه، با آنالیز جامعه هدف و نیازسنجی آن‌ها، محتوایی بسازید که به رفع نیاز او کمک ‌کند. چک لیست تولید محتوا: 

  1. قبل از تولید هر نوع محتوایی، به مخاطب و نیازهای او فکر کنید.
  2. محتوای شما جذابیت کافی داشته باشد و مخاطب را خسته نکند.
  3. پلتفرمی مناسب و در دسترس برای انتشار آن انتخاب کنید.
  4. منظم باشید و پیوسته محتوا بسازید.
  5. به پرسش‌های مخاطب در مورد محتوا پاسخ دهید و با او تعامل داشته باشید.

تخصص، مهارت و خلاقیت خود را تا می‌توانید در این مرحله به رخ بکشید. درست است که به‌دست‌آوردن سخت است؛ اما نگه‌داشتن هزاران بار سخت‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید. پس همه تلاشتان را بکنید تا محتوایی منحصربه‌فرد، به‌روز و کاربردی بسازید و در اختیار مخاطبان قرار دهید.

قدم پنجم آموزش برندسازی شخصی؛ در چشم باشید

اگر بپرسید مهم‌ترین مرحله برندسازی شخصی چیست قطعاً می‌گوییم در معرض دید باشید تا فراموش نشوید! هم در همایش‌ها، سمینارها و انجمن‌های مرتبط با تخصصتان شرکت کنید و هم در فضای مجازی؛ حضور باکیفیت و مستمر داشته باشید. برای این کار باید موارد زیر را در نظر بگیرید: 

  1. لوگو و گرافیک اختصاصی خود را داشته باشید. 
  2. برای ایجاد هویت بصری در رسانه‌ها، از رنگ و عناصر سازمانی استفاده کنید.
  3. محتوای خود را سئو کنید و در گوگل رتبه بگیرید.
  4. با افراد دیگر در حوزه کاری خود تعامل داشته باشید.
  5. گروهی از پیروان خود را داشته باشید و آن‌ها را رهبری کنید.

از یوتیوب، لینکدین و اینستاگرام بیشترین استفاده را کنید و شبکه ارتباطی خود را بسازید. هیچ بستر دیگری مانند فضای مجازی، به شما این تعداد مخاطب و تماشاچی برای شناخته‌شدن نمی‌دهد. البته مهم‌تر از همه، سایت شخصی شماست که وجهه حرفه‌ای‌تری دارد و برخلاف شبکه‌های اجتماعی، خودتان مالک آن هستید.

قدم ششم از مراحل پرسونال برندینگ؛ ارزیابی و ارتقا

شاید یک شروع طوفانی و جنجالی داشته باشید و زودتر از آنچه فکرش را کنید، شناخته شوید. آیا تضمینی هست که این جنجال ماندگار باشد و همیشه سرزبان‌ها بمانید؟ قطعاً نه! گفتیم که مراقبت مداوم لازم است. دائماً خودتان را رصد کنید، استراتژی‌ بنویسید و بازخورد مخاطبان خود را ارزیابی کنید.حتماً از مشاوران متخصص نیز کمک بگیرید. شجاعانه ریسک کنید و دست به کارهای جدید بزنید. البته در این مسیر صبور و انتقادپذیر هم باشید و اگر اشتباهی کردید، آن را بپذیرید و در صدد جبران برآیید.

پرسونال برندینگ؛ سلاح مخفی شما در دنیای رقابتی بی رحم

در این مطلب به دو سوال پرتکرار شما به‌طورکامل و با جزئیات پاسخ داده‌ایم: برند سازی شخصی چیست؟ چگونه برند سازی شخصی کنیم؟ اگر می‌خواهید از رقبایتان پیشی بگیرید و طعم شیرین پیروزی و موفقیت را بچشید، مراحل پرسونال برندینگ را مطابق آنچه گفته‌ایم گام‌به‌گام انجام دهید. با این آموزش همین امروز برای برندسازی شخصی خود اقدام کنید، فردا دیر است!

 



سلب مسئولیت: سایت شهرخبر صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.