پارکینگ عمومی بدون مجوز احداث نمیشود! بله، طبق قوانین و ضوابط شهرداری، هر فرد یا گروهی که قصد احداث پارکینگ عمومی را داشته باشد، در قدم اول باید نسبت به مجوز اقدام کند. برای دریافت مجوز پارکینگ عمومی، ابتدا باید مسئولیت پارکینگ عمومی و استفادههای مجاز از آن را بدانید. همچنین بررسی راه ورودی و مساحت در کنار تعیین حدود از نکات مهم برای گرفتن مجوز پارکینگ است که در این مقاله به بررسی کامل آنها میپردازیم.
تعیین حدود پارکینگ عمومی؛ نکتهای مهم برای گرفتن مجوز پارکینگ
تعیین حدود پارکینگ عمومی از جمله نکات بسیار مهم برای دریافت مجوز پارکینگ عمومی است. این حدود باید با استفاده از نرده، دیوار، گیاهان یا فضای باز و سبز مشخص شوند تا از تداخل با گذرگاههای عمومی جلوگیری شود. این جداسازی باید به گونهای انجام شود که توقف وسایل نقلیه در پارکینگ موجب خروج قسمتی از بدنه خودرو از حدود مالکیت زمین پارکینگ نشود.
علاوهبر این، در کف پارکینگهای روباز باید جدولهای کوتاه و برجستهای نصب شود تا راننده هنگام توقف از موقعیت صحیح خودرو مطلع شود. برای پارکینگهای سرپوشیده نیز خطکشی انجام میشود. رعایت این نکات برای حفظ مسئولیت پارکینگ عمومی و ایمنی تردد ضروری است. البته در زمینهای پارکینگ عمومی، امکان قرار دادن پارکینگ مکانیزه نیز وجود دارد که باید با در نظر گرفتن ابعاد زمین و ظرفیت پارکینگ انجام شود.
بررسی راه ورودی و مساحت؛ از مهمترین شرایط اخذ مجوز پارکینگ عمومی
یکی از مراحل دریافت مجوز پارکینگ عمومی، توجهبه عرض راه ورودی است. اگر که راه ورودی مسیر پیادهرو را قطع میکند، نباید از 9 متر بیشتر باشد. در پارکینگهایی که ورودی و خروجی مجاور دارند، این مسیرها باید با جدولی به عرض سه متر از یکدیگر جدا شوند.
همچنین، راههای ورودی و خروجی باید حداقل سی متر از محل برخورد حد جانبی خیابانهای شهری فاصله داشته باشند. رعایت این اصول نهتنها به تسهیل مراحل دریافت مجوز پارکینگ عمومی کمک میکند، بلکه ایمنی پارکینگ نیز تضمین میشود. البته زمانی که از پارکینگ مکانیزه پازلی برای پارکینگهای عمومی استفاده شود، دیگر نیازی به رعایت فاصلهها نیست؛ زیرا هر ماشین در یک پالت امن قرار میگیرد.
در پارکینگ همگانی بهجز وسایل نقلیه چه استفادهای مجاز است؟
در پارکینگ همگانی علاوهبر توقف وسایل نقلیه، استفادههای دیگری از جمله سرویس بهداشتی، ساختمان نگهبانی نیز مجاز است. برای دریافت جواز پارکینگ و رعایت شرایط اخذ مجوز پارکینگ عمومی، امکاناتی مانند ساختمان نگهبانی و دفتر پارکینگ بخشی از ساختمان اصلی پارکینگ محسوب میشوند.
همچنین، ساخت مکانی برای ارائه خدمات سبک وسائط نقلیه از جمله شستشو، تعویض روغن موتور، پمپ باد، تعویض یا تنظیم چرخ و فروش وسایل یدکی مجاز است. این خدمات باید در طبقه همکف یا زیرزمین قرار گیرند و ورودی مستقلی از ورودی پارکینگ اصلی داشته باشند.
آشنایی با محدودیتهای پارکینگ عمومی؛ بهمنظور احداث پارکینگ مکانیزه
بر اساس شرایط مجوز پارکینگ عمومی، توجهبه قواعد شهرداری برای ساخت پارکینگهای طبقاتی الزامی است. یکی از قوانین مهم وزارت وزارت راه و شهرسازی این است که حداقل مساحت زمین برای ساخت پارکینگ باید ۱۵۰۰ متر مربع باشد. کلیه پارکینگهای طبقاتی طراحی شده در سطح شهر، متعلق به شهرداری هستند و افراد عادی نمیتوانند از آنها استفاده شخصی ببرند.
همچنین حداکثر تعداد طبقات مجاز برای احداث پارکینگ روی زمین شش طبقه و زیرزمین سه طبقه است. برای هر طبقه، حداقل سطح ۵ در ۵.۲ متر مربع در نظر گرفته میشود که این نکات برای دریافت مجوز پارکینگ بهمنظور احداث پارکینگ مکانیزه حیاتی هستند.
مراجعه به نهادهای رسمی؛ برای اخذ مجوز پارکینگ عمومی
برای گرفتن مجوز پارکینگ عمومی، باید به شهرداری و نهادهای مرتبط با حمل و نقل شهری مراجعه کنید. ناگفته نماند سیاستهای شهرداری به تشویق احداث پارکینگهای طبقاتی و رمپی میپردازند. با رعایت شرایط زیر و ارائه مستندات کافی به شهرداری، میتوانید نسبت به دریافت مجوز پارکینگ عمومی اقدام کنید.
- وسعت اراضی برای احداث پارکینگ عمومی به همراه واحد تجاری حداقل باید ۱۵۰۰ متر مربع یا بیشتر باشد.
- برای اراضی بیش از ۱۵۰۰ متر مربع، با در نظر گرفتن ضوابط، امکان تاسیس پارکینگ طبقاتی و اخذ جواز کسب پارکینگ فراهم شده است.
- اگر وسعت اراضی کوچک باشد، فقط امکان احداث پارکینگ طبقاتی مکانیزه وجود دارد.
با در نظر گرفتن این نکات، فرایند اخذ مجوز پارکینگ عمومی سادهتر و سریعتر پیش میرود. البته مهم است که مراحل دریافت مجوز پارکینگ عمومی به ترتیب انجام شوند.
تسریع فرایند گرفتن مجوز پارکینگ؛ با رعایت ضوابط شهرداری
مراحل دریافت مجوز پارکینگ عمومی شامل دو بخش رعایت نکات و طی کردن مراحل اداری است که در این مقاله، مهمترین نکات و شرایط اخذ مجوز پارکینگ عمومی را بررسی کردیم. برای دریافت مجوز پارکینگ، شما میتوانید به شهرداری منطقه خود مراجعه کرده و ثبت درخواست کنید. سپس طی هر مرحله، مدارک موردنیاز را ارائه دهید. مهم است که برای تسریع روند گرفتن مجوز پارکینگ، در هر مرحله کاملترین میزان مدارک را ارائه دهید.