بازار
چهارشنبه 17 مرداد 8:34

چکیده : در اکثر موارد شروع اختلال یادگیری در فاصله زمانی پیش از مدرسه تا کلاس دوم ابتدایی مشخص می شود. برای تشخیص این اختلال و درمان موفق آن باید حتما کودک توسط یک متخصص اختلال یادگیری معاینه شود. کلینیک اختلالات یادگیری دکتر صابر با استفاده از تست های تشخیصی معتبر و ارزیابی دقیق توانایی های هوشی کودک به تشخیص صحیح اختلال یاگیری از سایر اختلالات کودکان می پردازد و والدین را در جهت درمان آن یاری می رساند.

 

اگر فرزند کلاس اول ابتدایی دارید، با گذشت زمان کوتاهی از سال تحصیلی احتمال دارد متوجه شوید او با اختلالاتی در یادگیری مواجه است. در اکثر موارد شروع اختلال یادگیری در فاصله زمانی پیش از مدرسه تا کلاس دوم ابتدایی مشخص می شود. سنین اول تا سوم ابتدایی، بهترین زمان برای شناسایی و درمان اختلالات یادگیری در کودکان است. اختلالات یادگیری در پسرها شایع تر از دخترها می باشد. اختلال یادگیری کودکان ابتدایی را نباید با مشکلات یادگیری کودکان ابتدایی اشتباه گرفت، چرا که اختلال یادگیری موضوع مهم‌تری نسبت به مشکلات یادگیری کودکان ابتدایی می باشد برای تشخیص این اختلال و درمان موفق آن باید حتما کودک توسط یک دکتر اختلال یادگیری معاینه شود. کلینیک اختلالات یادگیری دکتر صابر با استفاده از تست های تشخیصی معتبر و ارزیابی دقیق توانایی های هوشی کودک به تشخیص صحیح اختلال یادگیری خواندن، اختلال نوشتن و اختلال ریاضی از سایر اختلالات کودکان می پردازد و والدین را در جهت درمان آن یاری می رساند.

جهت تماس با کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی جناب آقای دکتر صابر (کلینیک توانبخشی در پاسداران ، کلینیک توانبخشی غرب تهران در سعادت آباد) باشماره 09029123536 تماس حاصل فرمایید.

انواع اختلالات یادگیری

مشکل در مدرسه لزوما ناشی از اختلالات یادگیری نیست. استرس، افسردگی، حوادث استرس زا، ضربه های عاطفی و دیگر مشکلات اثر گذار بر تمرکز، یادگیری را بیشتر به نوعی چالش تبدیل می کند. علاوه بر این ها، اختلال بیش فعالی و اختلال اوتیسم نیز گاهی همزمان با اختلالات یادگیری اتفاق می افتد یا با آنها اشتباه گرفته می شوند. با وجود این که انواع اختلالات یادگیری در زمان کودکی و خردسالی رخ می‌دهند، اما این اختلالات به طور معمول تا زمانی که کودک به مدرسه نرود، شناسایی نمی‌شوند.

انواع رایج اختلالات یادگیری عبار‌ت‌اند از:

-اختلال در خواندن

-اختلال در نوشتن

-اختلال در ریاضی

-مشکل در شنیدن

-مشکل در زبان

-مشکل در مهارت های حرکتی طریف

-مشکل در تفسیر برخی اطلاعات

اختلال خواندن در کودکان

یکی از اختلالات شایع مرتبط با یادگیری، اختلال خواندن در کودکان است که برای افراد مبتلا به این اختلال، مشکلاتی را در حیطه درک درست مطالب، تلفظ و حتی نوشتن به وجود می آورد به گونه ای که قادر نیستند مانند دیگر افراد در مهارت های آموزشی مرتبط با خواندن، عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشند. شناخت مردم از اختلال خواندن در مقایسه با دیگر اختلالات یادگیری بیشتر است که شاید به دلیل شیوع بالای آن در میان کودکان باشد. کودکانی که به طیف ملایم اختلال خواندن مبتلا هستند، تنها مشکلی که با آن مواجه اند، ضعف در خواندن درست کلمات و جملات است در حالی که کودکان مبتلا به طیف شدید این اختلال، نه تنها در خواندن بلکه در یادگیری زبان نیز با مشکلاتی رو به رو می شوند که احتمال دارد با مبتلایان دیگر اختلالات یادگیری از جمله نوشتن و ریاضی اشتباه گرفته شوند. شناسایی صحیح مبتلایان به هر اختلال، فقط توسط کارشناسان متخصص باید انجام پذیرد. مرکز اختلال یادگیری دکتر صابر با استفاده از امکانات تخصصی مرکز و تجربه بالای کادر درمانی مرکز بهترین برنامه درمانی را برای این کودکان ارائه می نماید.

اختلال نوشتن و دیکته نویسی در کودکان

اختلال دیکته نویسی یا نوشتن یکی ازانواع شایع اختلالات یادگیری است که از همان زمان ورود کودک به مدرسه خود را نشان خواهد داد. اختلال دیکته نویسی عبارت است از ناتوانی در نوشتن صحیح کلمات، مشکل در یادگیری و به خاطر سپردن الگوهای املایی و کلمات و... . به عبارتی دیگر،کودکانی که با اختلال دیکته نویسی یا اختلال نوشتن مواجه هستند، در نوشته‌های خود بیشتر از هم سن و سالان شان دارای غلط املایی می باشند. اختلال دیکته نویسی قسمتی از اختلال یادگیری است که سبب می‌شود کودک در نوشتن کلمات دچار اشکال شود. دست خط ناخوانا یکی ازمشخصه های اختلال نوشتن است، اما نمی توان گفت همه کسانی که دست خط بدی دارند، به این اختلال مبتلا هستند. اختلالات دیکته نویسی و نوشتن می‌توانند مشکلات و چالش های گوناگونی را برای کودکان در مدرسه به‌وجود آورند. علت اختلال نوشتن و اختلال دیکته نویسی قطعی مشخص نیست، اما مشکلات درک فضایی، اختلال در حافظه تصویری و مشکلات توجهی در بروز این اختلال تاثیر گذار می باشند. مرکز اختلال یادگیری دکتر صابر با استفاده از اتاق تاریک بینایی در زمینه بهبود مهارت های حافظه فضایی و حافظه بینایی کودکان همچنین در اتاق شنیداری به تقویت مهارت های توجه شنیداری این کودکان کمک می نماید.

اختلال ریاضی در کودکان

اختلال ریاضی یکی از اختلالات یادگیری شایع میان کودکان است که موجب می شود این گروه از کودکان علی رغم سطح هوشی و سلامتی جسمی عادی، نتوانند در محاسبات ریاضی نتیجه خوبی به دست آورند. حدود 7 درصد از دانش آموزان خصوصا دانش آموزان دبستانی مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی می باشند. کودکان مبتلا به اختلال ریاضی احتمال دارد هنگام شمارش اعداد، ترتیب صحیح را فراموش کنند یااحتمال دارد شمردن انگشتان دستشان برای آنها بیشتر از کودکان هم سن و سال شان طول بکشد. هم چنین احتمال دارد فهمیدن اینکه چند چیز در یک گروه وجود دارد، برای آنها سخت باشد. یا به طور مثال درک اینکه عدد9 بزرگتر از عدد 7 است، برای آن ها دشوار می باشد.این مشکل می تواند سبب شود تشخیص سریع این اختلال دشوار شود.علت توجه به درمان اختلال ریاضی از این نظرحائز اهمیت است که ضعف ایجاد شده می تواند زمینه ساز بروز مشکلاتی در حیطه تحصیل و زندگی روزمره کودکان شود، به طوری که حتی نتوانند به خوبی محاسبات ساده ریاضی را نیز انجام دهند. مرکز اختلالات یادگیری دکتر صابر در زمینه اختلالات ریاضی با بهبود قدرت استدلال، حل مسئله و روابط فضایی در کودکان به درمان علائم این اختلال در کودکان می پردازد.



سلب مسئولیت: سایت شهرخبر صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.