نام جشنواره فیلم را که میشنویم، به یاد فیلمسازان جوان زیادی میافتیم که هر کدام با فیلمهای کوتاه و بلندشان برای مدتی در آسمان هنر درخشیدهاند و بعد نامشان از خاطرهها محو شده است. دانشجوهایی که با دیدن آثارشان فکر کردهایم کارگردان بزرگ دیگری قرار است وارد فضای سینمای ایران شود؛ اما بعد از مدتی دیگر اثری از آنها ندیدهایم.
اما خبر خوب اینجاست که هیچ راز پنهانی وجود ندارد! موفقیت در سینما و فیلمسازی، تنها به مسیر و قدمهای کوچک و بزرگی بستگی دارد که برمیدارید. کافیست مسیر فیلمسازی کارگردانان بزرگی مثل مانی حقیقی، حمید نعمتالله، کیانوش عیاری، مجید برزگر و شهرام مکری را دنبال کنید تا ببینید که چطور میتوانید فیلمهای ماندگاری بسازید که نه تنها در چند جشنواره فیلم کوتاه و بلند جایزه بگیرند، بلکه در خاطره بینندگان هم حک شوند.
جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی نهال
احتمالا شما هم این روزها فراخوان جشنواره نهال را دیدهاید؛ جشنوارهای که دوره بیستویکم آن امسال از ۱۹ تا ۲۶ مهرماه در دانشگاه هنر برگزار میشود. این جشنواره هر سال شاهد درخشش ستارگان جوانی است که نام و اثر برخی از آنها بعد از مدتی فراموش میشود.
همین موضوع باعث شد که مدرسه اینورس بهعنوان اصلیترین اسپانسر این جشنواره، دوره جدیدی را برای فیلمسازان آینده و علاقهمندان به سینما تهیه کند. دورهای که به شما کمک میکند هم از فرآیند ساخت فیلم لذت بیشتری ببرید و هم در مسیری حرکت کنید که پیش از شما کارگردانان حرفهای در آن قدم گذاشتهاند و به موفقیت رسیدهاند.
نهال یکی از شناخته شدهترین و قدیمیترین جشنوارههای فیلم کوتاه است که هر ساله دانشجویان دانشگاه هنر آن را برگزار میکنند و بعضی از موفقترین فیلمهای کوتاه ایرانی از دل همین جشنواره بیرون آمدهاند. امسال هم مانند بیست سال گذشته، نامآشناترین کارگردانان ایرانی کار داوری فیلمهای کوتاه ساخته شده را بر عهده دارند. همچنین علاوه بر چند فیلم کوتاه ایرانی، پروژههای بینالمللی هم در جشنواره نهال دانشگاه هنر به نمایش درخواهند آمد.
دوره جرات فیلمسازی: اولین قدم برای ساخت فیلم حرفهای
همانطور که اشاره شد یکی از اصلیترین دغدغههای افرادی که در این جشنوارهها شرکت میکنند، گامهای بعدی این فیلمسازان جوان است. در طول این سالها، این دغدغه هم برای برگزارکنندگان جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی نهال مطرح شده و هم برای دانشجویانی که در آن شرکت میکنند. مدرسه اینورس بهعنوان اسپانسر این جشنواره، امسال با مسترکلاس جرات فیلمسازی قصد دارد این شکاف را برای فیلمسازان تجربی و جوان پر کند.
پس اگر با «اژدها وارد میشود» هیجان را زیر پوستتان احساس کردهاید، با «ماهی و گربه» تپش قلبتان بالاتر رفته، سریالهای «وضعیت سفید» و «روزگار قریب» شما را به یاد دوران خوش قدیم میاندازد و فیلم «پرویز» را یکی از درخشانترین آثار سینمای ایران میدانید، شرکت در این دوره را از دست ندهید. چرا که در دوره جرات فیلمسازی قرار است اصول فیلمسازی را از پنج کارگردان بزرگ سینمای ایران یعنی مانی حقیقی، حمید نعمتالله، کیانوش عیاری، مجید برزگر و شهرام مکری بیاموزید.
هر یک از این افراد با تکیه بر سالها تجربه فیلمسازی و حضور در صنعت سینمای ایران، راوی مسیری هستند که هر فیلمساز جوانی برای طی مسیر موفقیت باید آن را پشتسر بگذارد. راهبر این دوره هم نیما حسنینسب است که احتمالا او را با سایت محبوب «سینمای ما» یا نقدهایش در مجله فیلم به یاد میآورید.
مدرسه اینورس همیشه حامی هنرمندان و دانشجویان هنر بوده است و برای ارتقاء سطح فرهنگی و هنری جامعه میکوشد؛ بنابراین در طول مدت برگزاری این جشنواره فیلم کوتاه ایران، هزینه دوره را ۳ میلیون تومان کاهش داده است و شما میتوانید بهجای مبلغ ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، مسترکلاس جرات فیلمسازی را با ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تهیه کنید.
این دوره با دقت بسیار زیاد و با کمک تعداد زیادی از برجستهترین عوامل صنعت سینما تهیه شده تا بتواند بهمعنی واقعی کلمه، کمکی به رشد مهارتهای فیلمسازان و شرکتکنندگان در جشنواره فیلم کوتاه تهران کرده باشد. آموزشهای ارائهشده در این مسترکلاس، کاملا مطابق با نیازهای فیلمسازان مبتدی و جوان آماده شدهاند و میتوانند برنامهای مشخص و دورنمایی واضح در اختیار آنها قرار دهند تا شرکتکنندگان بتوانند پا جای پای بزرگان این صنعت بگذارند و مسیر حرفهای خود را تغییر دهند.
همزمانی رونمایی از مسترکلاس جرات فیلمسازی و اسپانسرینگ مدرسه اینورس در جشنواره جوانان (نهال) نوید این را میدهد که روزهایی خوش و درخشان برای صنعت سینمای ایران و دانشجویان و علاقهمندان به سینما در راه است.