بازار
یکشنبه 6 آبان 13:7


شاید فکر کنید که سقف متحرک یک ایده امروزی و متفاوت است. اما جالب است بدانید که خلاف آنچه که مردم فکر می‌کنند، این پوشش سال‌هاست که درحال استفاده به‌شکل‌های گوناگون است و هربار در چرخه تکامل، شکلی زیباتر به خود می‌گیرد.

در گذشته این پوشش با نام‌های دیگری مانند سایبان مورد استفاده قرار می‌گرفت. مردم مصر باستان برای حفاظت از خود و اجناس‌شان در برابر تابش آفتاب، از سایبان‌ها استفاده می‌کردند. از اوایل قرن نوزدهم که تکامل صنعتی این پوشش شروع شد، تغییرات چشمگیری در جنس و نوع ساخت آن به‌وجود آمد و طرفداران زیادی جذب خرید آن شدند.

موارد کاربرد سقف متحرک

امروزه سقف متحرک به‌خصوص نوع شیشه‌ای آن در پاسیوها (حیاط خلوت) بسیار متداول شده است. در فضای کنار استخرها و باغ ویلاها که افراد برای استفاده از نور آفتاب و استراحت دراز می‌کشند، از سقف‌های متحرک با متریال شفاف استفاده می‌شود. می‌توان این سقف‌ها را روی قسمتی از حیاط منزل یا بالکن هم قرار داد. به‌این‌ترتیب، در فصول مختلف و ساعات مختلفی از شبانه‌روز، می‌توان وعده‌های غذایی را در فضای بیرون صرف کرد.

یکی از موارد کاربرد سقف‌های متحرک یا تاشو، ایجاد سایه است. در ساختمان‌های مسکونی برای ایجاد پوشش در فضای استراحت از این سقف‌ها استفاده می‌کنند. همچنین هتل‌هایی که میزبان مسافران زیادی هستند، برای راحتی مهمانان خود از این سقف در خارج از محیط بهره می‌برند.

سقف متحرک روف گاردن یا آلاچیق جمع‌شونده هم سقفی متشکل از سازه‌های سبک با پوشش‌های متفاوت پارچه‌ای است که استفاده بهینه از فضای پشت ‌بام ساختمان‌های تجاری و مسکونی را امکان‌پذیر می‌سازد. البته کاربرد آن در محافظت از مبلمان، کف‌پوش، گیاهان و تهویه مطبوع نیز هست.

ورزشگاه‌های بزرگ و ویژه که معمولا برای مراسم‌های مهم مانند المپیک یا جام جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرند، از سقف‌های تاشو استفاده می‌کنند. همچنین سقف‌های متحرک به‌دلیل جنبه اشرافی و تجملاتی که دارند، در سالن‌های اجلاس نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مواد سازنده سقف تاشو چه ویژگی‌هایی دارد؟


سقف‌های متحرک، ساخته‌شده از موادی هستند که گرمای خورشید را از خود عبور نمی‌دهند. افراد می‌توانند در سایه این سقف‌ها استراحت کرده و در عین حال از حضور در فضای آزاد لذت ببرند. این سقف‌ها در برابر عوامل محیطی و طبیعی مانند بادهای شدید، برف، باران و تگرگ مقاومت مطلوبی دارند. آن‌ها همچنین عایق خوبی در برابر سرما، گرما و رطوبت هستند.

حالا به‌نظر شما این سقف‌ها از چه موادی ساخته شده‌اند؟ سازه‌های سبک آلومینیومی و پوشش‌های PVC متداول‌ترین متریال در ساخت سقف متحرک هستند. پارچه‌های ضخیم هم مواد مناسبی محسوب می‌شوند؛ زیرا سبک بوده و در برابر عوامل محیطی توانایی مقاومت دارند. ورق‌های فولادی و گالوانیزه هم از سقف‌های متحرک در مقابل آسیب‌هایی مانند زنگ‌زدن، خوردگی و پوسیدگی محافظت می‌کنند.

نوع دیگری از مواد که برای ساخت سقف‌های تاشو مورد استفاده قرار می‌گیرد، تلق‌های پلی‌کربنات است که هم شفافیت دارد و هم مقاومت بالا. شاید نمونه‌ای از آن‌ها را در استخر یا سان‌روم‌ها دیده باشید. آن‌ها جایگزین خوبی به‌جای پارچه‌ها و فلزات به‌شمار می‌روند.

تنوع سازه‌های سقف متحرک

سقف‌های متحرک به‌شکل‌های مختلفی در بازار رایج هستند. شیشه‌ای، تخت، گنبدی‌شکل و سبک‌های گوناگون دیگر که به سازه به‌کاررفته در سقف بستگی دارد. نوع سازه سقف هم به سلیقه شما باز می‌گردد. با توجه به تنوع آب‌وهوایی، اقلیم و اکوسیستم موجود در ایران، سقف‌های متحرک بنابر کاربرد در هر منطقه متفاوت خواهند بود و دارای تنوع هستند.

به‌طور مثال، در مناطقی که بارش باران و وزش باد نداریم و فقط می‌خواهیم از تابش آفتاب جلوگیری کنیم، می‌توان از سقف‌های پارچه‌ای استفاده کرد. در مقابل، در مناطقی که باد و باران زیادی را شاهد هستیم، باید سقف‌ شیشه‌ای نصب کرد.

سقف متحرک از چه بخش‌هایی ساخته شده است؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها پایه‌هایی هستند که برای نصب سقف‌های تاشو مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پایه‌ها از جنس آهن یا آلومینیوم ساخته شده‌اند. برای پیشگیری از زنگ‌زدن پایه‌ها و نگهدارنده‌های سقف، روکش‌هایی از جنس ورق گالوانیزه استفاده می‌شود. سقف متحرک حیاط خلوت گیاهان شما را از گزند باد و باران حفظ می‌کند اما مانع از رسیدن نور خورشید به آن‌ها نمی‌شود.

دومین بخش مهم نصب سقف‌های متحرک، پوشش سقف است. گفتیم که این پوشش می‌تواند بسته به کاربرد و هدف ساخت سقف تاشو از جنس‌های مختلفی باشد. نکته قابل توجه این است که باید در زمان بسته‌بودن، همچون سقفی دائمی از ساکنین در برابر عوامل محیطی محافظت کند.

قسمت بعدی سقف‌های تاشو، شامل مفصل‌های تاشونده و موتور الکتریکی است. وجود مفصل‌های تاشونده به‌منظور جلوگیری از واردشدن آسیب به سقف در زمان تاشدن الزامی است و موتور الکتریکی هم برای افزایش سرعت باز و بسته شدن سقف کاربرد دارد.

مزیت و برتری‌های سقف متحرک


این سقف‌ها به‌دلیل چندمنظوره‌بودن، این قابلیت را دارند که در فصل‌های مختلف استفاده شوند. آن‌ها نورپردازی فوق‌العاده زیبایی دارند و از ویژگی‌های ایمنی‌بخشی برخوردارند. یعنی اشعه‌های مضری را که به پوست آسیب می‌زنند، کنترل کرده و از خود عبور نمی‌دهند.

سقف‌های تاشو با حفظ حریم خصوصی، برای اماکنی مناسب هستند که در اشراف همسایگان قرار دارد. البته آن‌ها قابلیت جابه‌جایی هم دارند. به‌طوری که می‌توان با جداکردن پیچ‌ومهره‌ها، این پوشش را به جایی دیگر منتقل کرد.

نصب و اجرای سقف متحرک را به آلباتروس پرگولا بسپارید

استفاده از سقف‌های تاشو در معماری مدرن بسیار رواج پیدا کرده است. قبلا این سقف‌ها اغلب در مکان‌های تفریحی مانند استخر، سینمای روباز، باغ رستوران‌ها، باغ تالارها، باغ ویلاها و ورزشگاه‌های باز مورد استفاده قرار می‌گرفتند. اما امروز شاهد استفاده از آن‌ها در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی هم هستیم.

اگر برای بخش‌هایی از خانه یا محیط کار خود نیازمند نصب سقف تاشو هستید، آلباتروس پرگولا یکی از ماهرترین تیم‌های فعال در این زمینه کاری است که همواره سعی می‌کند با استفاده از المان‌های معماری مدرن، طراحی‌های زیبا و متریال باکیفیت، به‌صورت شخصی‌سازی و سفارشی‌سازی با توجه به فضا، نیازها و خواسته‌های شما عمل کند.

جمع‌بندی

چند سالی می‌شود که سقف متحرک در جامعه رواج یافته و با استقبال کم‌نظیری مواجه شده است. این سقف‌ها به‌صورت جمع‌شونده هستند تا شما بتوانید از آسمان و هوای آزاد نهایت لذت را ببرید. سقف‌های تاشو از یک سازه فلزی تجهیزشده به موتور و سیستم محرک تشکیل شده‌اند. جهت پوشش‌دهی سقف‌ هم از پارچه، PVC، شیشه، پلی‌کربنات و تیغه‌های آلومینیومی استفاده می‌شود.

 



سلب مسئولیت: سایت شهرخبر صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.